Training Agressie Management (TRAM)


De Training Agressie Management (TRAM) is een psychofysieke training voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen die problemen ondervinden in hun agressieregulatie. De TRAM wordt zowel individueel als in groepsverband aangeboden. De training is geschikt voor kinderen en jongeren van 10 t/m 23 jaar en kent een sekse-specifieke aanpak.

In de TRAM leert de cursist manieren om zijn of haar agressie te reguleren. Deze training is uitermate geschikt voor kinderen en jongeren die problemen ondervinden in het omgaan met boosheid en spanningen. In de training wordt er met de cursist stapsgewijs gewerkt naar het verkrijgen van inzicht in zijn of haar persoonlijke agressie. Vervolgens gaat de cursist samen met de trainer op zoek naar handvatten om deze agressie te herkennen. Vanuit dit stadium leert de cursist alternatieven om agressief gedrag te voorkomen.

De TRAM heeft als doel het verbeteren van zelfbeheersing, het managen van agressie en het vergroten van sociale vaardigheden.

De Training Agressie Management (TRAM)

De training bestaat uit gedragsoefeningen en sporten. Binnen de training is er aandacht voor de psychische en biologische factoren van de cursist en er wordt gewerkt aan individuele leerdoelen. De TRAM is een training op maat en afgestemd op het individu of de groep. De training is geschikt voor jongeren van 14 t/m 23 jaar en wordt gegeven aan jongeren met uiteenlopende sociale achtergronden, uit verschillende culturen en van verschillende intellectuele niveaus.

De TRAM Junior is geschikt voor kinderen van 10 t/m 14 jaar. Deze training is specifiek afgestemd op de cognitieve en sociale ontwikkeling van kinderen in die leeftijdscategorie. In de TRAM Junior heeft sport een belangrijke plaats. Daarnaast worden veel onderwerpen en leerdoelen spelenderwijs behandeld.

Overzicht Training Agressie Management (TRAM)

TRAM junior
Vanaf 10 jaar
Jongens
Meisjes
TRAM
Van 14 tot en met 23 jaar
Jongens/mannen
Meisjes /vrouwen

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.