Virtual Reality vergroot het zelfvertrouwen


De ontwikkelingen in de mogelijkheden van Virtual Reality (VR) gaan snel; VR is inmiddels overal toe te passen. Gamen is wellicht de eerste toepassing waar je aan denkt, maar zeker niet de enige! Denk bijvoorbeeld eens aan een geschiedenisles in Virtual Reality of een VR-achtbaanritje. Ook bij verschillende trainingsvormen kan VR worden ingezet, bijvoorbeeld bij gedragstrainingen. Bestaande behandelvormen of technieken worden met VR doorontwikkeld om zo het effect van een behandeling, training of cursus te vergroten.

M2Trainingen gaat met de tijd mee en omarmt graag nieuwe technieken die het effect van bestaande trainingen vergroten. In een aantal van onze trainingen, waaronder M2 Weerbaarheid voor volwassenen, hebben we daarom VR geïmplementeerd; we gebruiken VR als instrument om de inhoud van de trainingen te versterken. Door de levensechte, interactieve ervaring die hiermee wordt toegevoegd aan de reeds bestaande (en beproefde) methodes, wordt het effect van de training nog groter.

 

Virtual Reality vergroot het zelfvertrouwen

Angst en spanningen hebben een doel: ze weerhouden je ervan om gevaarlijke dingen te doen. Wanneer de invloed van angst of spanningen te groot wordt, kan dat je functioneren in bepaalde situaties belemmeren. Deze belemmering heeft vervolgens een negatieve invloed op je zelfvertrouwen.

 

Het behouden of terugwinnen van controle in moeilijke situaties (zoals spreken in het openbaar, opkomen voor jezelf, een moeilijk gesprek aangaan) zijn belangrijke onderdelen in de gedragstrainingen van M2Trainingen. Het verlies van controle ontstaat vaak bij de toename van angst of spanning. Met Virtual Reality-technieken word je daarom als deelnemer in situaties gebracht die bij jou spanning oproepen en leer je vervolgens stap voor stap daar beter mee om te gaan.

Onze VR-modules:
– Omgaan met verschillende vormen van agressie
– Spreken in het openbaar
– Gesprekstechnieken

Zie ook :
Weerbaarheidstraining voor Volwassenen

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.