Weerbaarheidstraining voor volwassenen


M2 Weerbaarheidstraining voor Volwassenen Individueel

De weerbaarheidstraining is een individuele, actieve training voor volwassenen, gebaseerd op de methode Rots & Water.

Weerbaarheidstraining

Gebaseerd op het Rots & Water-principe
De weerbaarheidstraining heeft als doel het vergroten van zelfvertrouwen, omgaan met conflictsituaties en versterken van sociale en communicatieve vaardigheden. Rots staat voor het bewustzijn van je eigen kracht en mogelijkheden. Water staat voor de flexibiliteit en openheid waarmee je anderen kunt ontmoeten, met behoud van je eigen kracht.

 

Weerbaarheidstraining voor volwassenen individueel

De training is ontwikkeld om volwassenen vaardigheden aan te leren die de weerbaarheid vergroten. Het gaat hierbij om weerbaarheid in zowel sociale als werkgerelateerde situaties in het dagelijks leven. Essentiële onderdelen in de training zijn psycho-educatie en fysieke oefeningen. Het is een praktische training waarin actief wordt geoefend.

Zelfvertrouwen
Communicatieve vaardigheden
Sociale vaardigheden
Zelfrespect
Zelfreflectie
Zelfbeheersing

Sterk staan, vergroten van zelfvertrouwen en omgaan met agressie zijn belangrijke onderdelen van deze training. Effectieve en eenvoudige psychofysieke en communicatie-oefeningen helpen je sterker te staan in lastige situaties.
De training wordt afgestemd op de leerdoelen en leervragen van de individuele deelnemer.

M2Trainingen en Virtual Reality

M2Trainingen Virtual RealityAngst en spanningen hebben een doel: ze weerhouden je ervan om gevaarlijke dingen te doen. Wanneer de invloed van angst of spanningen te groot wordt, kan dat je functioneren in bepaalde situaties belemmeren. Deze belemmering heeft vervolgens een negatieve invloed op je zelfvertrouwen.

Het behouden of terugwinnen van controle in moeilijke situaties (zoals spreken in het openbaar, opkomen voor jezelf, een moeilijk gesprek aangaan) zijn belangrijke onderdelen in de gedragstrainingen van M2Trainingen. Het verlies van controle ontstaat vaak bij de toename van angst of spanning. Met Virtual Reality-technieken word je daarom als deelnemer in situaties gebracht die bij jou spanning oproepen en leer je vervolgens stap voor stap daar beter mee om te gaan.

>> Lees verder : Virtual Reality vergroot het zelfvertrouwen

M2Trainingen

M2Trainingen verzorgt weerbaarheidstrainingen in de regio’s:
Eindhoven, Tilburg, Breda, Boxtel, Veghel en Oss.

Zie ook :
Groepstraining M2 Weerbaarheid Volwassenen
Rots & Water Nederland – Gadaku Institute

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.